PGO-boken

Skräcklajv i På Gott och Ont

PGO-boken

Vill du bidra till PGO-boken ska dina bidrag skickas in senast 12 maj! I slutet av maj förväntas boken vara tryckt och klar. Du får absolut bidra med mer än en text, det vore roligt om alla kampanjerna som hittills varit sen 2011 får ha några texter!

Dina bidrag ska berättas utifrån din rolls perspektiv, det kan vara stort, smått, något som tydligt relaterar till en kampanj eller ett lajv, eller något mer fristående som hände under något av åren. Texten kan vara alltifrån en halv A4 till flera sidor. Har du spelat någon SLP i kampanjen kan du även skicka in bidrag utifrån en SLP-roll!

Sammanfattning av kampanjerna:

För att underlätta för dig finns här en sammanfattning av kampanjerna som vi tillsammans satte ihop under Workshophelgen. Om du vill få bolla idéer, hör av dig till Emmelie!

2012 Macabrey – familjen Flod hade ett avtal med Älven sedan många år tillbaka, men av olika anledningar bryter de avtalet. Det blir stora konsekvenser i och med detta som PM behöver ta itu med. Det slutar i att Ari tar på sig uppdraget att låta Älven för en tid ta över hans kropp, ett band som finns kvar än idag. Det var också året vi välkomnade in nya medlemmar i PM, bland annat Ari, Alina och Agnes.

2013 Djävulens Advokat – hösten inleddes med en tämligen dramatisk stormästarceremoni för Inris räkning, och kontoret gick ifrån att vara ett Mästarkontor till att bli Sveriges Stormästarkontor. Arbetet för hösten handlade om att förstå sig på olika händelseförlopp som i slutänden landade i fyra böcker som skulle transporteras och tappades bort. Bland annat James I Daemonologie och Pope Honorius Grimoire. Det slutade i sju Demonprinsar som försökte tränga in i världen men som kastades tillbaka i en farlig ritual som krävde livet av en PM-medlem och lämnade andra med konsekvenser som känns än idag.

2014 Crick Crack – Toby var en slav och obimästare som under flera hundra år färdats över världen i en kringresande karneval. Fast i ett förbund med tricksterguden Anansi bytte Tobis själ kropp och i jakt på hämnd, ett annat liv och familj genomförde Tobi onämnbara saker som började göra Urkrafterna kännbara för PM.

2015 Rock-a-bye Baby – som en motvikt till Urkrafternas uppvaknande 2014 började mänsklig tro hos barn öka i styrka under 2015. Två bröder med en tung bakgrund skapade genom sina barndomsspöken Myrkvinnan som terroriserade inte bara PM utan även andra människor. Samtidigt behövde PM hantera en kändisfamilj från Storbritannien som saknar sina två döttrar.

2016 The Abyss – året då PM får bekanta sig med Shadows och förstår att Shadows varit med i bakgrunden under många stora och svåra händelser i PMs historia, allra främst under det som ledde fram till 2011. Shadows som styrs av Uther (numera Hermes) hoppas kunna förstöra världen som den är nu för att bygga upp en mer ordnad värld där Hermes och hans sex lärjungar står som gudar med all makt. Året avslutas i en sammandrabbning med Uther och ett avtal som sluts med magikern Bellamotte.

2017 Growth – Bellamotte behöver hjälp att hitta sig själv och tillslut kunna komma till nytta för PM i kampen mot Shadows. Masken Aptrgangers kraft härjar runt och PM får förstå att det finns någon slags motkraft till Hermes urkrafter. Hösten slutar i den stora motritualen till GARGANTUA-ritualen som Hermes försöker genomföra. Till hjälp har man flera Äldre väsen som Svartman, Näcken och Skogsfrun. Avtal som sedan avslutas efter ritualen.

2018 Vithatten – PM har ett år av paus i arbetet med Urkrafter och Shadows. Istället ges det tid att se över sin egen hemmaplan i Sverige. Flera gamla förbund och flera gamla synder har lett fram till en obalans bland Rådare som vaktar över myrar, tjärnar och sjöar i Sverige. PM Nord får en djupare insikt i sin egen historia, både lokalt och nationellt, och man återfinner en gammal PM-lokal, Lyckebo, som Stina-Kajsa med familj och vänner använt i sin kamp att förstå rådarna och naturens krafter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *