PGO-boken

Skräcklajv i På Gott och Ont

PGO-boken

Ja, som sagt ska det bli en ny PGO-bok som ska sätta ihop under det här håret! Du kan vara med och bidra med berättelser utifrån din/dina rollers perspektiv!

Boken kommer ha detta upplägg:

Varje kampanj från 2012 och fram till idag kommer få en inledande text skriven utifrån en SLP-karaktär som varit ansvariga på något vis. Därefter kommer det berättelser om stort och smått, precis vad du vill som din karaktär skrivit. Har du haft någon SLP eller B-roll i kampanjen kan du skriva även utifrån dem.

Kampanjerna är dessa: 

2012 – Macabrey. Umeåälven, som röjer runt och skapar kaos i Umeå när en familj inte längre sköter sitt kontrakt med Umeåälvens väsen.

2013 – Djävulens Advokat. Brutus är en exentrisk man som samlat på böcker. PM har fyra olika böcker som kommer på villovägar och skapar oreda då böckerna på olika vis har krafter kopplat till sig osv.

2014 – Crick Crack. Toby, en före detta slav från Karribien har under många år bytt skepnad och liv och början till Urkrafternas uppvaknande är här.

2015 – Rock-a-bye Baby. Barnatro blir plötsligt verkligt, och ett väsen kallat Myrkvinnan sätter skräck i PM-Umeå

2016 – The Abyss. Shadows blir här introducerade och det blir tydligt att under mer än tio år har Shadows i det fördolda försökt sabotera för PM för att kunna ta herravälde över en nyskapad värld.

2017 – Growth. Urkrafter på andra sidan vågskålen börjar vakna till liv, där naturen förändras och även förändrar människor, som ett svar på det Shadows gör.

2018 – Vithatten. Vi går tillbaka till rötterna för PM i Sverige och Norrland, där Rådare i olika myrmarker och tjärnar behöver få sina offer för att en balans ska återställas.

Din text/texter 

Du får skriva flera, utifrån flera kampanjer! Det vore roligt om det i alla fall fanns några berättelser per kampanj, så skriver du flera texter och har möjlighet, fördela dem gärna över olika kampanjer så du har en berättelse per kampanj. Vad du kan skriva om är vad som helst som din roll var med om, funderade på, klarade av osv. Exempelvis:

  • Något minnesvärt uppdrag din roll var med i
  • Ett möte med någon/något som var betydelsefullt för din roll
  • Allmän iakttagelse av situationen den hösten du vill utgå ifrån
  • Något som förändrades i livet för din karaktär (relationer som byggdes eller förändrades, en personlig utveckling eller liknande)

Du får skriva det kort på några meningar eller skriva en längre berättelse på några sidor! Det kommer såklart inte finnas hur mycket plats som helst, men du kan definitivt fylla någon sida i alla fall!

Håll berättelserna till rollens perspektiv, skriv i jag-form och var gärna tydlig med vilken roll det är som skriver (antingen i överskriften, eller som en underskrift i slutet av berättelsen).

Behöver du få bolla texter är du varmt välkommen att göra det, peta på mig (Emmelie) på skype eller någon annanstans!

Sista dagen för inlämning 

Jag har tidigare satt 17 februari som sista datum, men det är egentligen ingen brådska. Om du känner att du nu har pepp och tid att skriva klart en text, skicka gärna in den så snart du är klar, på så vis kan jag få börja sätta ihop boken. Använd 17 februari som ett förslag på när du kan lämna in den.

Har du inte tiden nu, eller inspirationen för att skriva behöver du inte känna dig stressad eller rädd att du inte får bidra! Om det är flera som ännu inte skrivit något när vi har Workshopshelgen i slutet av mars kan vi ha en peppstund där vi bollar och spånar fram idéer!

Maila gärna ditt färdiga bidrag till postrigor.mortis@gmail.com, på så vis har jag lättare att hitta igen det sedan. Jag siktar på att ha boken redigerad och klar till maj som senast, så att du har sommarlektyr sedan att läsa inför höstens äventyr ^^

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *