Sen anmälan Rötmånad

Skräcklajv i På Gott och Ont

Sen anmälan Rötmånad

Folktro möter steampunk och ett alternativt 1890-tal. En tid av förändring där arbetarrörelsen börjar få fäste i norra Swerige, nykterhetsrörelsen växer stadigt och den före detta byn Galtstrand nu börjar växa tack vare Vitterfabriken. Vitterfällorna som tillverkas kan man tycka mycket om, men de äldre kloka människorna på landsbygden viskar varningar. Rötmånaden är på väg, och må all lycka vare med dig när vi drabbas… För Rötan, det är ett öde ingen vill få genomleva. 

Det finns platser kvar till Rötmånad, 25-27 maj, så därför väljer vi att hålla anmälan öppen för några veckor till! Det går att anmäla sig fram till 16 maj. Här är ett urval av roller vi kan erbjuda dig (du kan spela vilken roll som helst, oavsett könstillhörighet):

Grovarbetare, Skomakare – Galtstrands skomakare har hamnat i lite knipa. Spelet du får här kommer handla om att hitta pengar, så snart som möjligt! När du anmält dig, får du veta mer om denna rolls liv!

Överklass, Advokat – om du tycker om att spela självsäker besserwisser med lite tveksam moral är advokaten en roll för dig!

Överklass, Smyckesmakaren – Affärerna har gått ner senaste månaderna, saker och ting börjar se mörka ut, men smyckesmakaren har en plan. Frågan är hur bra den är…

Överklass, Borgmästaren – Galstrands borgmästare är på plats för att se till så hängningen och festligheterna sköts som de ska, tillsammans med fabriksägaren Edenbjörk (som sponsrat hela festligheten!). Trots allt är det Galtstrands rykte som står på spel här!

Grovarbetare, slaktare – slaktaren är alldeles nyinflyttad och har en hel del hemligheterna hen behöver reda ut, innan någon får nys om saken. Familjens inkomst hänger på det!

Landsbygdsbon, Läraren – läraren saknar några barn i sin yngre klass i byaskolan. Vart har de tagit vägen egentligen, och hur ska läraren tackla det som uppdagas?

Marknadsarbetare, ordningsvakt – så klart när det ställs till med festligheter behövs det någon som kan se till så inget olagligt eller förbjudet, eller olämpligt, inträffar. En viktig uppgift, definitivt! Kolla tillstånd, hålla ett öga på de där fabriksarbetarna, som man vet brukar kunna smuggla med sig olaglig alkohol och se till så ordningen hålls när den beryktade hängningen ska ske.

Överklass, Apotekare – apotekaren håller på med en del experiment. Att få sitt namn inskrivet i historieböckerna är målet! Kommer hen lyckas?

Marknadsarbetare, Uppfinnare – en tillrest uppfinnare som säger sig kunna tillverka det mesta! Och som kommer i ärende att visa den där Edenbjörk att hennes vitterfällor inte håller måttet.

 

Vi har även platser kvar för marknadsarbetare som vill sälja något under lajvet, fabriksarbetare som tycker att knyta näven i fickan inte räcker längre, samt landsbygdsbor som har med sig fruktansvärda nyheter om Rötan som är på väg.

Kärvt, rysligt, spännande, upprörande, festligt. 

Känns det intressant? Skicka ett mail till postrigor.mortis@gmail.com så får du veta mer!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *