Persongalleri

Här hittar du karaktärer som är viktiga för årets kampanj Therr Was a CroOked MaN 2019! Det är karaktärer som är arrangörsstyrda, både sådana som funnits med i spel sedan tidigare år, och nya karaktärer som kommer dyka upp under höstens plott. Jag hoppas att detta ska hjälpa dig som deltagare att lättare få en översikt över olika karaktärer, samt ha en chans att lära dig namn och sammanhang allteftersom. Persongalleriet kommer att utökas ju närmare hösten vi kommer, och kommer förhoppningsvis även byggas på under kampanjens gång!

Ula Mazur

Ula Mazur är en kvinna som bäst kan beskrivas som sträv. Hon är medlem i PM Polen, och har sedan två år tillbaka varit ”skogsvaktare” i området kring the Crooked Forest. Hon är en sann gammal räv som sett för mycket, förlorat för många och som inte vet något annat än livet som PM-medlem.

Ålder: 58 år
Utseende: ca 1.65 lång, senig och knotig. Grova händer som nästan känns lite för stora för resten av kroppen, och som aldrig ser rena ut. Hud som blivit märkt av väder och vind och ett hårt liv. Grågröna ögon som ser både trötta och stränga ut på samma gång. Vart hon än går för hon med sig en doft av tobak som sitter fast i hennes vid det här laget. Alltid klädd praktiskt och varmt, i kläder som varit med många år, som lagas hellre än byts ut av nya. Håret är torrt och ser strävt ut, mörkblont som börjar bli allt gråare, ligger aldrig riktigt i någon ordning och det mesta göms oftast av en mössa.
Personlighet: prat är överflödigt om det inte har ett väldigt specifikt syfte, och hon arbetar hellre än sitter och tar det lugnt. Är noggrann i allt hon gör, på gränsen till att det blir besvärande för andra. Lite av en ensamvarg, men tycker om sällskap när det ges. Har gjort PM till sitt liv och sin identitet, men har en god känsla för hur man hanterar utomstående. Känns trygg och pålitlig, har ett stort tålamod men när hon tappar det blir hon snabbt ordentligt arg och irriterad.

Anchora Bellamotte

Anchora Bellamotte, en levande gåta som inte ens han själv förstår sig på. Han introducerades till PM 2015. 2016 började han vistas under PMs beskydd för att kunna bistå dem med hjälp mot Shadows och Hermes. Mycket kan sägas om Bellamotte, och mycket finns kvar att förstå och lära känna. Idag befinner sig Bellamotte fortfarande under PMs beskydd för att kunna lära sig hantera sina krafter, i väntan på dagen då ett möte med Hermes kan ske. De två medlemmar som har mest kontakt med honom är Ludde och Issa.

Ålder: oklart
Utseende: kort, smal och benig i kroppen, inte mer än 1.62 lång. Rätt androgynt ansikte, med grå ögon som ibland tycks innehålla stjärnhimlen. Korpsvart vågigt/lockigt hår med några silvergrå strån här och där. Ofta klädd i dyrare modekläder.
Personlighet: skulle beskrivas av många som tillbakadragen, underlig och misstänksam. Han är artig och vältalig när situationen kräver det. Han är svår att lära känna och svår att förstå sig på, mycket på grund av att han inte riktigt förstår sig själv heller. Han är mer än en vanlig människa, kanske delvis något slags väsen och det känns när man befinner sig i hans närvaro. Han är väldigt kompetent i det han bestämmer sig för att göra, noggrann, perfektionistisk.

Aubrianne ”Obi” Allen

Aubrianne Allen, eller Obi som hon ofta kallas, är ung. Inte så ung som hon ser ut att vara, men betydligt yngre än de flesta aktiva medlemmar i PM Washington. Bakgrunden är brokig och tuff, vilket nog bidragit till hennes kompetens idag. Hon har många hemligheter, varav bara några få delas med hennes vänner på Stormästarkontoret i Washington. Tack vare sin unga ålder har hon möjligheten att ta sig fram osedd där andra medlemmar inte kan, och hon kan dessutom lättare sätta sig in i yngre människors göranden kring det ockulta som PM behöver ha koll på.

Ålder: 14 år
Utseende: bredaxlad med ett väldigt ungt ansikte. Runt 1.53 lång, men ser ut att vara byggd av stål. En ljus, ibland nästan transparent hud, sådär så att blodådror syns på händer och i tinningarna. Har långt, tjockt guldblont hår som sätts upp i olika flätor eller hästsvans för det mesta. Mörkgröna ögon. Klädd i det som situationen kräver, vare sig det är en strikt kostym, en söt klänning eller en raggig hoodie.
Personlighet: rapp i käften, kvick i tanken och sällan stillasittande. Har kort tålamod så länge det inte gäller uppdrag. Där har hon det tålamod hon behöver för att överleva. Har lätt att samarbeta med andra, tar lätt kommando över situationer om ingen annan tydligt leder. När hon är avslappnad och känner sig trygg är hon skojfrisk. Avskyr att ses som ett barn, men har trots allt stunder då hon har de behov ett barn har. Har svårt att lita på människor som inte kommit henne nära ännu.

Alphonse ”Fonsie” Gagnone

Alphonse Gagnone, för det mesta kallas Fonsie, arbetar i Québec i Kanada. Pratar engelska, franska och ett antal irokesiska språk såväl som lite Cree och Abenaki. Förstår en hel del av världen som många andra inte ser eller förstår, även om han inte är medlem i PM.

Ålder: 39 år
Utseende: Grov, såsom en människa tenderar bli efter många år av fysiskt tungt arbete. 1.78 lång, bredaxlad med kraftig nacke och brett ansikte. Mörk hy och kortsnaggat hår. Tycks alltid ha en tre fyra dagars skäggstubb. Synliga tatueringar i svart, rött och vitt på underarmarna och på halsen. Klädd i välanvända arbetskläder och nötta kängor.
Personlighet: en blyg man som har svårt att kallprata. Trivs bäst med praktiskt arbete, vare sig det är med andra eller enskilt. Har ett stort intresse av litteratur i olika former och språk. Spenderar fritiden med att lära sig mer av First Nation-språken med hjälp av bland annat medlemmar från Cree, Abenaki och Irokesiska Mohawker.

Michal Varga

Michal Varga, en tungsint, omsorgsfull man som bär tunga hemligheter, tunga ansvar och en tung historia på sina axlar.

Ålder: runt 45 år
Utseende: ser ut att vara runt 1,70 i längd, är egentligen längre men går lätt hopkrupen. Gråbrunt hår, som kanske var mer svart en gång i tiden. Grov hud, som om han spenderat en stor del av sin tid av att slita ont i ur och skur, året runt. En sliten kropp som är stel, ärrad och tärd av det hårda livet han levt.
Personlighet: tystlåten, tillbakadragen.

Behula Kowalzcyk

Behula Kowalzcyk är en mild själ, som önskar att inte bli sedd, inte bli hörd. Som ett klok gammal hund rör hon sig från plats till plats, och gör det som förväntas av henne.

Ålder: mest troligt över 50 år
Utseende: ansiktet är trött och spänt, som om något alltid gör lite ont eller tynger henne. Ögonen har tappat sin djupa färg och går åt det gråa hållet. Håret är gråbrunt, och kroppen krum och senig. Hon är inte så lång, inte mer än 1,60 när hon rätar upp sig.
Personlighet: tyst, tillbakadragen och mycket lojal

Hermes

Hermes, tidigare Uther Groch. En man vars vägar korsat PM’s under många år, det var först 2015 som det blev känt att Uther och den kult han skapat vid namn Shadows existerade och vad deras agenda var. Uther lämnade sitt mundana namn då han steg från en mänsklig existens till en mer… gudomlig sådan. Mycket är känt idag om hans förflutna, men ännu finns många stora frågor. Den största måhända är: hur kan han kontrollera Urkrafter såsom han gör, då ingen annan i världen tycks kunna göra det på samma vis?