BABYLON

Skräcklajv i På Gott och Ont

1966 tar en ung kvinna vid namn Sara självmord. I alla fall är det så polisen ser på saken. Grannarna såg främlingar snoka runt huset både innan och efter självmordet men polisen hittade dem aldrig. Vilka var de och varför var de där? Varför gjordes ett inbrott i huset veckan efter Saras död? Kort efter inbrottet bränns huset ner, polisen kunde konstatera att branden var anlagd men varför? Varför sade sig familjens präst se Sara försöka tala med honom flera månader efter begravningen? Och vad betydde egentligen det Sara skrev på sin arm innan hon dog:


Vissa hemligheter behöver förbli just det

Fallet hamnade aldrig hos PM då under 60-talet och polisen gjorde inga vidare undersökningar eftersom alla resurser behövdes under ett mord som inträffade senare under hösten i Västerbotten. Mappen blev liggande i ett arkivskåp hos den då ansvariga utredaren, fram till våren 2020. Kalle, PM’s kontaktperson hos polisen går igenom sin nyligt pensionerade kollegas arkivskåp. Sorterar vilka fall som behöver ha nya ansvariga utredare och vilka fall som kan arkiveras för gott. Fallet med Saras självmord känns på inget vis aktuellt men Kalle vill ändå ta sitt arbete på allvar och skickar över mappen till Inri. Så blir den liggande på Umeåkontoret någon månad då det inte har något som talar för att det borde prioriteras. Emmet ska en dag lägga in mappen på en plats i arkivet då han lite nyfiket bläddrar igenom det hela. Det finns inget särskilt som säger honom att undersöka saken vidare, det är bara ren nyfikenhet och lite tid över. Han ser efter om prästen fortfarande lever och får veta att så är fallet. Det visar sig att Saras självmord för 54 år sedan är betydligt mer aktuellt än vad någon kunde ana.

Där Saras berättelse slutar, börjar en annan berättelse. Och du kommer vara med att skriva den.

Datum

Starthelg 25-27 september

Mitthelg 30-1 november

Sluthelg 4-6 december

De mindre kvällsuppdragen kommer att läggas ut närmare kampanjstart, samma gäller för Skypeäventyren som blir förplanerade! Om vi pga corona inte kan ha långa lajv där vi alla bor i samma lokaler kommer det istället bli flera mindre lajv blandat med online-event under storhelgerna!

Anmälan

Du som tidigare deltagit eller är planerad att delta under höstkampanjen kan kontakta Emmelie på mail postrigor.mortis@gmail.com så får du tillgång till anmälningsformuläret! Du måste anmäla dig innan sista augusti!