Upplägg/Schema

Här kommer en lite förklaring på hur lajvet är tänkt att läggas upp.

Lajvet kommer att äga rum under 5 veckors tid. Det varvar mellan fysiska lajvhändelser och rollspel. Rollspelandet körs via Skype, Google docs eller vilket sätt som än är mest praktiska för spelarna. Under de fem veckorna får spelarna lajva och rollspela så mycket de vill. Om det är något som rör huvudplotten, eller era egna personliga trådar, så hör ni av er till mig för att få mer information eller för kortare rollspelsäventyr, även om det är saker som inte är inplanerade i schemat.

För att hålla reda på allt som händer, och för att de som inte är med ska kunna följa med i händelseförloppet, kommer Trello att användas. Jag som huvudarrangör kommer att gå igenom det med er vid startlajvet för att förklara hur det fungerar. Kort och gott är det en hemsida (och mobilapp) som används för att smidigt och enkelt samla information och göra listor över vad som behöver göras.

Var och en av er kommer att ha personliga trådar att dra i, som inte nödvändigtvis har med huvudplotten att göra. De kommer heller inte nödvändigtvis att lösa sig under lajvets gång, utan kommer att finnas tillgängligt för er att spela vidare på även efter lajvet vid efterfrågan.

 

Preliminär tidsplan:

Fram tills lajvet

Allsköns personligt spel kan spelas. Nya karaktärer kan bollas fram och bli inspelade, och de som inte har idéer till personliga trådar som de vill dra i kan få sådant.

Juli

4/8 – Första lajvtillfället, och det som startar igång det hela för den här gången. Mysteriet som de ska arbeta med kommer att kickas igång.

11/8 – Andra lajvtillfället (Utomhus)

18/8- Tredje lajvtillfället

26/8- Fjärde lajvtillfället

1/9 –  Slutlajvet, med sammanfattning av vad som hänt och vad som kommer att hända framöver (Heldag)

 

Efter lajvet

Utvärdering skickas ut, och det är fritt fram att spela och spåna inför nästa omgång.