Skrifter och artefakter

Lazarus Skål – En slags skål som antas ha fångat Jesus förmåga att väcka döda. En artefakt som är varje nekromantikers dröm.

Astartes Hjärta – En ask med grus. Varje liten sten och gruskorn är ett hjärta som Astarte, eller Astaroth lyckats snärja åt sig.

Glasrosen – Enligt legenden ska Christian Rosencreuz ha träffat en främling som gav honom symbolen för Rosenkorsarna; korset och rosen. Det sägs att Christian fick en glasros i gåva innan främlingen lämnade honom. Om den bär på några krafter eller ej är det ingen som vet.

Timglaset – Svartmans Timglas, ett mycket mäktigt föremål som är kopplat till liv och död och de Äldre.

Speldosan – En speldosa med förmåga att ändra utseende och storlek efter egen vilja och som besitter mäktiga krafter. Den är mycket farlig att hantera och använda sig av, och ingen vet egentligen säkert var den kommer ifrån. Den går ibland under namnet Pandoras Ask.

Ahrimans artefakter – Det finns många föremål kopplade till Ahriman, bland annat ett halsband, några skrifter, ett fingerben och ett antal ormar i olika färger och former, som tidigare kunde gå från livlös till levande. Alla dessa artefakter och föremål anses fortfarande farliga.

Boken – Mycket kan sägas om Boken, men väldigt lite är känt. En del säger att Boken är uppdelad i tre delar; en röd, en svar och en vit, och att man inte kan förstå budskapet i den om man inte har alla tre delarna. Vad den innehåller har de lärde tvistat om länge, och svaret kan vi nog bara få den dagen någon lyckats få tag i Boken och läst den från pärm till pärm.

Stjärnbarnets Hjärta och Tårar – Då ett stjärnbarn dör lämnas ofta en liten sten kvar, med starka krafter ifall den hamnar i händerna på någon som kan använda den. Stjärnbarnen har också varit kända för att lämna ifrån sig olika former av små stenar och pärlor som oftast kallas för Tårar. De är starkt ordningsladdade och kan ibland fungera som ett slags medel för att kalla till sig ett Stjärnbarn.

Rosenkorsstenarna – Hur många av dessa stenar det finns går det inte att säga, men på flera ställen har Rosenkorsarna lämnat efter sig olika former av stenar, som alla har olika egenskaper.

Anachitis och Synochitis – Två stenar som har kraft att dela och sammanföra själar. Anachitis laddas alltid i vatten och Synochitis laddas i eld.

Död mans mask – En mask som är gjord av hud tagen från en mördares kropp medan denne fortfarande levde. Flådd, uppstyckad och hopsydd till en mask. Den som bär masken blir genast tagen av en intensiv vrede och kan utföra fruktansvärda dåd under maskens påverkan. Att ta av sig den är svårt av egen vilja, masken Vill användas. Den har också en skrämmande förmåga att försvinna och materialisera sig på olika ställen, till synes slumpat. Var masken är idag är okänt.

Tobys Dagbok – Toby var en före detta karibisk slav tillika Obeah-mästare. Genom ett förbund med den gamla guden Anansi skapade sig Toby ett förlängt liv genom att vart 60:e år byta kropp. Under hela sin livstid, mellan 1700-talet fram till 2014 förde Toby dagboksanteckningar. Dessa blev laddade med Anansis kraft och i förlängningen också med Urkraft och är idag ett mycket farligt föremål som förvaras på hemlig ort.

Själsfären  – Ett runt klot, ser ut som en glaskula, som har förmågan att flytta själar mellan kroppar om den hanteras på rätt sätt (eller hanteras på helt fel sätt). Finns i dagsläget i Umeå.