Rysliga berättelser Rysliga Tips

Tips på bästa Mysryset!

Nu när vi går mot jul och vi får lite tid till att stanna upp, kanske läsa en bok, lyssna på en bra pod eller sträckse en ryslig serie passar det bra med lite tips på bästa PGO-peppen! Så, här kommer lite tips och idéer på mysrys!

 1. Black Tapes – en podcast som för med sig lyssnaren in i ett gastkramande rysligt mysterium där reportern Alex lär känna Dr. Strand och hans samlade Black Tapes. Otroligt välgjort både i skådespeleri och manus, kan inte rekommendera detta nog! De har en egen hemsida: http://theblacktapespodcast.com/ med alla tre säsonger, men det finns också tillgänglig på Spotify och andra ställen där du kan lyssna på podcasts!
 2. Unexplained – också en podcast, denna presenterar olika oförklarliga mysteriet i alltifrån mord, kidnappningar och demonbesatthet. Richard Maclein Smith är mannen bakom podcasten och den dämpade stillsamma uppläsningen tillsammans med passande bakgrundsmusik skapar en fantastisk mysryslig stämning! Har en egen sida där du kan lyssna och läsa mer:
  http://www.unexplainedpodcast.com/episodes och du kan även hitta avsnitten på bland annat Spotify.
 3. Lore – mannen bakom denna podcast, Aaron Mahnke, har också gjort ett antal andra podcasts med olika teman, framförallt kan jag rekommendera hans dokumentärserie Unobscured, både första säsongen om häxprocesserna i Salem, och andra säsongen som nyss börjat komma ut om Spiritismrörelsen uppkomst och liv i USA och resten av världen. Podcasten Lore är i likhet med Unexplained uppbyggt på olika mysterier som berättas tillsammans med stämningsfull musik. Både roligt och spännande att lyssna på, samtidigt som du lär dig obskyra saker du aldrig trodde du behövde veta! Du hittar allt på Spotify eller via deras hemsida:
  https://www.lorepodcast.com/about
 4. CreepyPodden – svenskt radio- och podcastprogram som kan lyssnas via Sveriges Radio P3 (
  https://sverigesradio.se/creepypoddenmedjackwerner ) eller på Spotify! Creepy pastas som varvas med svensk folktro och presenteras av Jack Werner tillsammans med andra uppläsare. underhållande och ruskigt läskigt mellan varven!
 5. Mysterious Universe – lyssna på två tokiga roliga och väldigt engagerade australienare som tar upp alltifrån aliens till naturfenomen. Allt balanseras mellan allvarliga samtal om olika paranormala fenomen till helt batshit crazy historier om bigfoot, Jesus som kör ufon runt jorden och the Haunted Mustache. Ibland har de roliga och intressanta gäster som intervjuas kring olika ämnen! Finns på Spotify eller hittas på https://mysteriousuniverse.org/ (rekommenderar också att följa deras FB-sida där de med jämna mellanrum lägger upp roliga och intressanta och helt galna artiklar)
 6. The Haunting of Hill House – en skräckserie som kan vara den bästa skräckserie som någonsin gjorts (enligt min mening), och är definitivt värd att sträckse! Den håller tittaren spänd avsnitt efter avsnitt och har ett intressant sätt att berätta en historia ur olika perspektiv. Finns på Netflix bland annat!
 7. The Conjuring-filmerna (1 och 2) – två rysare som ger dig den perfekta ”Post Mortem”-stämningen. Filmerna innehåller mycket värme och humor på samma gång som de är läskiga. Finns bland annat på Netflix.
 8. Black Spot – en fransk serie inspelad i Belgien. Handlar om en obskyr liten ort bland bergen, omgiven av tät skog där något smyger runt i mörkret. Som en blandning mellan Morden i Midsummer och Twin Peaks. För den PGO-insatte är den ruskigt träffande för PGO-världen och Urkrafter som börjar vakna. Se den! Finns bland annat på Netflix.
 9. Twin Peaks – framförallt den första produktionen (den nyaste säsongen är en aningen… svårsmält enligt min mening). Ett mordmysterium som tar plats på denna underliga plats drar upp mycket av Twin Peaks fula sidor till ytan, ruskig på många nivåer och en klassiker för alla oss som älskar det underliga, rysliga och mystiska! Finns på bland annat HBO.
 10. Carnivale – ännu en av de mest fantastiska välgjorda och spännande serierna som gjorts! Jättebra skådespelare, en historia som får tittaren att hålla andan och visuellt välgjort. Utspelar sig i USA under 1920-talet där du får följa en väldigt speciell karnival som reser runt i landet samtidigt som ett mysterium sakta nystas upp. Finns bland annat på HBO.
 11. True Detective (första säsongen) – jag avslutar denna tipslista med denna juvel bland serier. Tycker du om mordmysterium och Lovecraft? Då är den här serien perfekt för dig! Följ två detektiver som återberättar en historia kring ett mord som löstes och ledde dem till något helt vansinnigt och fruktansvärt. Finns bland annat på HBO!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *