Okategoriserade

N a t t m a r a 2024

Nytt år och ny kampanj, denna gången är fokus Mörka Sägner. Är du mörkrädd? Om inte, kommer vi ändra på det den här hösten…

Upplägg

Årets upplägg kommer vara lite annorlunda. Vi vill göra en kampanj som är mer tight, håller ihop ordentligt och som är riktigt jäkla otäck. Som arrangörer strävar vi efter att vara oberäkneliga det här året. Vi vill inte att varken ni deltagare eller era karaktärer ska veta vad som kommer runt nästa hörn. Vi vill ge er mardrömmar, hjärtklappning, ilningar i ryggraden. Stämningen ska gå att ta på och byggas upp tills ni inte tror att ni klarar mer och då… ja vad kommer hända då?

Istället för att göra en vag planering för höstens intensiva veckor, kommer vi i förväg planera alla kvällslajv och i stora drag storhelgerna. Detta för att ge oss möjlighet att verkligen jobba igenom varje lajv, ta fram rekvisita, göra dräkter och i övrigt kunna planera stämning och skräck. Vi är säkra på att det här kommer göra lajven bättre, roligare och framförallt – läskigare!

Deltagande

Men, vi vill inte bara ge oss möjligheten att planera långt i förväg, vi vill också ge er deltagare den möjligheten! Om du tänker delta i höstens kampanj kan du redan nu börja fundera och skapa fritt inom kampanjens ramar. Lajven kommer nämligen vara mer konceptuella än tidigare. Grundpremissen är densamma – våra kära hjältar försöker lösa något slags övernaturligt ockult mystierum. Men, estetiken kommer vara annorlunda och fokuset på lajven kommer vara annorlunda. Det här kommer också ha sin förklaring inlajv så småningom men tills dess får ni bara den information som är absolut nödvändig så vi inte spoilar något! Hur konceptet kommer se ut, kan du läsa mer om här nedan:

Mörka Sägner

Vi vill försöka fånga känslan av en ryslig mörk sägen i höstens lajv. Inte bara till innehåll, utan också utseende. Karaktärerna kommer göra en inre resa såväl som en yttre i höst och vi vill försöka skapa kontraster mellan ”det vanliga livet” som Nodum-medlem och uppdragen som kommer utföras. Därför har vi beslutat att du som deltagare får skapa din karaktärs ”sägen”-outfit och under uppdragen även spela din karaktär som om den existerade i en sägen.

Ett exempel på det här är ljuskällor. Under hösten kommer ingen tillåtas ha ficklampor på uppdrag i mörka utrymmen och områden – utan istället ha ljuslyktor. Med det vill vi skapa känslan av att kliva in i en sägen som existerar på en tidlös plats där era karaktärer blir en del av ”berättandet”.

Ett annat exempel är kläder. Har du alltid önskat att din karaktär har en cool dolk i bältet istället för en vanlig pistol? Eller kanske en fladdrande lång rock? Tanken är inte att ni ska frångå era karaktärer, snarare tänka det som: ”Hur skulle min karaktär se ut om det här vore en sägen?” Du kan välja att förstärka något, eller experimentera med något litet nytt du alltid önskat att din karaktär skulle ha, utan att det går emot din karaktärs natur helt. Det behöver inte höra till någon särskild stil men om vi ska ge er någon lite hänvisning som hjälp kan vi kalla det urban fantasy eller en inslag av steam punk. Huvudsaken är att det inte blir en parodi på din roll, vi vill att estetiken håller sig inom ramarna för skräck och stämning. Vi kommer ordna en tråd i vårt PGO-forum där ni kan spåna, bolla, dela med er med idéer och ställa frågor.

Plotten

I vanlig ordning ska vi inte avslöja plottens innehåll riktigt än, men vi kan säga det här:

N a t t m a r a kommer vara en kampanj som glider in i plotten snarare än börjar på en viss startpunkt. Under året kommer små saker dyka upp (vi avslöjar inte ännu vad) som karaktärerna kommer upptäcka på exempelvis internet eller i tidningarna. Inget stort, knappt ens värt att tala om ibland. Många bäckar små kommer tillslut forma en mardröm som sakta tar över verkligheten och vardagen, där karaktärerna kommer behöva blicka inåt och hitta rätt pusselbitar för att kunna lösa mysteriet och rädda dagen. För såklart kommer det tillslut bli något att tala om.

Datum

Vi har redan nu spikat datum för både storhelgerna och lajven. Kampanjen kommer börja lite tidigare i år för att ge oss möjligheten att hyra Lyckebo för startlajvet (en plats vi alltid annars missar p.g.a. gårdens dvalande för hösten/vintern) samt att vi undviker att krocka med första advent. Lite längre fram kommer vi också spika dagar för Skypespel så att alla har möjlighet att se över även det innan vi startar.

Lajv

Starthelg Kapitel I: 27-29 september

Kvällslajv Kapitel II: 6 oktober

Mitthelg Kaptiel III: 18-20 oktober

Kvällslajv Kapitel IV: 26 oktober

Kvällslajv Kapitel V: 9 november

Sluthelg Kapitel VI: 22-24 november

Skype

Datum kommer!

Deltagare och Anmälan

Vi kommer öppna upp för två nya deltagare i år! Innan vi går ut med det officiellt ger vi er möjligheten att tipsa folk ni känner som kanske skulle vara intresserad.

Anmälan för samtliga som redan är med i svängen öppnar vi under våren och skickar då ut ett formulär som vi brukar, där du kan fylla i och anmäla dig.

”Nightmares are ghosts that linger in the corners of our minds.”

– unknown

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *