Pentagram

Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.

Friedrich Nietzsche
Teaser Pentagram

Det här är ett helglajv som arrangeras för två olika sorters deltagare på samma gång! En halva består av deltagare i vår två månader långa kampanj. De spelar samtliga medlemmar i ett hemligt ockult sällskap kallat Post Mortem.

Den andra halvan består av deltagare som för en helg vill få dyka ner i en mörk värld och utforska gränserna för gott och ont, mänskligt och omänskligt, brottas med ockult politik och samtidigt överleva trots att abyssens mörker ständigt närmar sig.

När, var, hur?

4-6 november 2022 går lajvet av stapeln, i Umeå.
Under fredagen kommer vi har workshops och under lördag-söndag kommer vi att lajva! Samling på fredag sker 18.00 men det är möjligt att komma senare ifall resetider gör det omöjligt att komma innan 18.00. På söndagen avrundar vi lajvet 13.00. För alla som vill har vi en samling med mat därefter där vi får off-hänga och ha det trevligt en stund!

Lajvet kostar 300kr (100kr av det är för medlemskap i föreningen Midälvariket).

Du behöver ha fyllt 18 år för att delta.

Mat ingår under hela lajvet och alla som deltar får möjligheten att sova i lokalerna (sovandet sker på golv så ex. luftmadrass eller annat att sova på behövs). Vi kan ordna hjälp att ta sig mellan exempelvis tågstation till lajvområde om man inte har egen bil.

Scenariot

Lajvet handlar i grund och botten om ett möte som Post Mortem bjudit in till för att kunna hitta gemensam grund med andra i sin kamp mot en gemensam fiende, den upphöjda guden Hermes och hans sex Bödlar. De har under många år samlat under sig en stark och världsomspännande organisation känd som Heptagrammet, Shadows eller de Sju.

Ett möte av den här sorten med så många olika sällskap, ordnar och organisationer som måste våga lita på varandra och samarbeta har aldrig tidigare genomförts. Det är inte bara komplicerat, det är också farligt. Många mörka krafter är i rörelse och ingen vet vad som kan hända när så många av den ockulta världen samlas på samma plats och så många hemligheter måste läggas fram på bordet.

Under helgen varvar vi djupt karaktärsspel med ockultism, hemligheter, politik och magi. Allt på en och samma plats.

Karaktärer

Du kommer få en färdigskriven karaktär som du sedan får tolka själv. Alla karaktärer kommer tillhöra en av många sidor i ett slags ockult krig som pågått i många år, där den gemensamma fienden är den upphöjda halvguden Hermes och hans sex Bödlar. Här kommer exempel på sällskap och organisationer som karaktärerna kommer tillhöra:

  • Hayat, ett uråldrigt sällskap av vampyrer
  • Rosenkorsordern
  • Druidordern
  • Legio Lucis, en samling av exorcister
  • Order of the Black Rose, utbrytare från Rosenkorsordern som ville lära sig om mörk magi
  • Catharoi, en gammal sektliknande grupp av exorcister och kabbalister
  • Enskilda aktörer såsom agenter, vampyrer, varulvar och alkemister

Arrangörer

Vårt crew består av arrangörer och SLP som hjälper till att forma PGO-kampanjen i stort samt det här helglajvet. Den du framförallt kommer ha kontakt med är huvudarrangör Emmelie Nordström som hållit i kampanjen sedan den startade 2006.

För att veta mer om hur vi jobbar och hur vi formar världen föreslår vi att du surfar runt lite på vår hemsida eller ställer frågor till oss på mailen postrigor.mortis@gmail.com.

Anmälan

Om du känner att det här är ett lajv för dig kontaktar du oss på mailen postrigor.mortis@gmail.com! Lajvet kommer ha en gräns på 10 personer.

När du fått kontakt med oss kommer du få lite frågor och samt mer information och därifrån bestämma vilken karaktär du vill få spela! Helt anmäld är du först när du fått din karaktär och betalat in avgiften. Sista dagen för betalning är 25 oktober.