Persongalleri

Här hittar du karaktärer som är viktiga för höstkampanjerna! Det är karaktärer som är arrangörsstyrda, både sådana som funnits med i spel sedan tidigare år, och nya karaktärer som kommer dyka upp under kommande höst. Jag hoppas att detta ska hjälpa dig som deltagare att lättare få en översikt över olika karaktärer, samt ha en chans att lära dig namn och sammanhang allteftersom.

Hadji

Hadji, 38 år är en man som flyttat till Umeåkontoret under senaste året för kärlekens skull (gift med Agnes Hedell). Han är blind men klarar utan problem att ta sig runt ändå. Han talar engelska och diverse arabiska språk, jobbar bland annat som översättare åt PM. Alltid propert klädd och välkammad, han är en varm människa som gärna tar sig tiden att lära känna andra samtidigt som han är en kompetent PM-medlem på många vis. Det märks att han har en tung bakgrund men det är inget han gärna pratar om.

Lotta Eriksson

Lotta Eriksson, 36 år är kontorets vaktmästare och amazonkrigare. Hon är lång, vältränad och har långt blont hår som nästan alltid är flätat. Hon är skämtsam, optimistisk och noggrann som person. Lägger lika hårt arbete i att hålla kontorets förråd ordnat som att klara av sina löprundor. Det är inget hon skryter med men hon var i yngre dagar väldigt aktiv inom kyokushinkai-karate och tävlade på hög nivå internationellt. Hennes högerhand finns inte (varulvsolycka är hennes korta svar om man frågar) utan har en protes som hon använder nästan lika lätt som en hand, därför är det lätt att missa att hon är enhänt.

Jens Henriksson

Jens Henriksson, 38 år gammal är den andre läkaren på Umeåkontoret. Han haltar lätt och om man frågar honom varför berättar han lite kort om en olycka för många år sedan som spökar än idag. Han är lite mer tystlåten och försiktig än sin make Axel men en väldigt duktig läkare som tar sin uppgift på stort allvar. Han har inga problem att tvinga tjuriga medlemmar att stanna i sjuksängen om det behövs men har lika lätt till att uppmuntra de som behöver det att komma tillbaka till vardagen. Utöver att vara läkare har han också viss utbildning inom psykologi, framförallt gällande traumahantering. Alltid prydligt klädd och välansad, det märks att han bryr sig mycket om en god presentation.

Axel Henriksson

Axel Henriksson, 46år är en av två läkare som arbetar på Umeåkontoret. Han är sedan några år tillbaka gift med den andre läkaren Jens. Axel är tålmodig och gladlynt men också professionell och inte rädd för att ta i där det behövs. Han har en bakgrund som snowboardåkare och surfare vilket syns på för hans ålder okarakteristiska klädsel (även om Jens lyckats införa mer skjortor och hela jeans i garderoben) när han inte har läkarrocken på. Han bor på kontoret men han och Jens har en stuga ute vid kusten där de spenderar all tid de lyckas få, framförallt sommartid.

Diane Simons

Diane Simons, 43 år, är en av Stormästarrådets medlemmar. Rådet håller till i Kapstaden men Diane har sitt hemkontor i Liverpool, som hon är väldigt trogen. Hon är en människa som jobbar hårt för sin karriär och hon döljer inte att Ordförande för Rådet är hennes nästa mål för den dagen Augustine inte längre kan sitta kvar. Antingen står man på hennes sida och då får man inse att man jobbar på hennes sätt, eller så är man emot henne och då mer eller mindre en fiende. Men på samma sätt som hon är slug är hon också lojal PM och jobbar väldigt hårt för att sköta sina uppgifter i rådet på absolut bästa sätt.

Aeneas

Aeneas är en man med brokigt förflutet som har mer att säga än att visa upp kompetensmässigt. Under en kort tid satt han som tillfällig Stormästare i Sverige och lyckades göra sig ovän med större delen av kontoret. Efter att ha befunnit sig på okänd ort under en längre tid har han nu dykt upp igen, som en skyddsling till en av stormästarrådets medlemar – Diane Simons. Han är hal som en ål och karismatisk, tar sig fram på lögner och manipulation.

Annagret Eriksen

Annagret Eriksen är en gammal räv inom PM, någonstans mellan 65-70 år gammal men väldigt pigg, har jobbat både i Norge och Sverige under sin livstid. Hon är utbildad sjuksköterska och lånar just nu ut sina kunskaper till Umeå-kontoret. En kvinna som sett mycket och inte tar någon skit. Hon säger vad hon tänker, svär ofta och pratar mycket. Men hon är också lyhörd, omtänksam och tvekar inte att hjälpa någon som behöver det. Alla är lika i hennes ögon och hon tar sig fram genom livet en dag i taget.

Leopold Skytte af Duderhof

Leopold Skytte af Duderhof var Umeås PT/fysio/självutnämnd livsguru/massör men lever för tillfället i Stockholm och har öppnat sin egen ”mottagning”. Han är dock tillgänglig för PM fortfarande. Han närmar sig 40 år men säger gärna att han är yngre. Han pratar gärna om det han kan, vem han är och Burning Man-festivalen som han för första gången besökte 2019. Faktum är att han pratar mer än gärna om det vid alla tillfällen, vare sig det är relevant eller ej. Han bär med sig en aura av lugn och har förmågan att inte bara kunna lugna energier men också förmågor och oroliga platser. Exakt hur han gör det tycks inte ens han själv veta, men det fungerar. Han är Qi Gong-frälst, förespråkar kolloidalt silver som det ultimata läsningen till allt och har en självsäkerhet som vilken diva som helst skulle avundas. Han är också bra på att lyssna när det behövs, han bryr sig innerligt om sin närhet och mänskligheten och jorden och universum. Han är tystlåten med var han kommer ifrån, var han växte upp, var han har varit innan PM. Det som är säkert är att han varit med i PM i närmare ca 15 år och tidigare arbetat för Stormästarkontoret i Oslo. Han flyttade därifrån för att ge plats åt en annan medlem som just utbildat sig till fysio, det är i alla fall den officiella anledningen.

John

John, eller Reynard Martin som han egentligen heter. Han var en man med en familj, som var med i Post Mortem och som försvann i Kanada 2014. Under 2019 dyker han upp igen, utan minne och har tagit sig namnet John. Han är vänlig, försiktig och seg, kvicktänkt och väldigt skicklig på att överleva. Men döljer det sig ett monster där?

Freda Kemp är en… kvinna, i alla fall till utseende. Hon är någon man skulle känna igen bland tusentals människor, hon är någon som fyller ett rum med sin närvaro trots att rummet är tomt. Hon är någon som skulle kunna komma direkt ur dina värsta mardrömmar, eller gladeligen besöka dem.

Ålder: okänt
Utseende: hon är längdmässigt kort, kroppen tjock och kurvig. Hennes hår är alltid färgat i något uppseendeväckande färg, som syns och frisyren är alltid stor, böljande. Hon är alltid klädd i dramatiska kläder; klänningar, kjolar, korsetter, spets, kedjor och nitar, allt blandas för största dramatiska resultat. Hon är alltid hårt sminkad, har långa naglar, målade såklart.
Personlighet: kan bäst beskrivas som stor och grym. Hon har stora känsloyttringar, hon tar plats, nej kräver plats. Hon skrattar åt ditt lidande, allra helst om hon själv får vara den som delar ut smärtan.

Bijou

Bijou kan bäst beskrivas som en man som just stigit ut från sidorna i ett exklusivt modemagasin. Han är fotogenisk på gränsen till övernaturlighet. Oavsett vad han bär, vad han gör eller vad han säger så ser det bara så rätt ut. Som grädde på moset är han dessutom vänlig, känslig och har en alldeles perfekt fransk accent på sin engelska.

Utseende: 1.78 lång, mörkgröna ögon, gyllenbrunt hår som aldrig ligger fel, oavsett vilken tid på dygnet man ser honom och oavsett vad han gjort. Ibland är han renrakad, ibland har han lite sådär smakfullt med skägg som ser naturligt ut men är ändå välskött. Om man ser honom i linne har han en tatuering av blomrankor, fjärilar och ett namn över sitt hjärta och en bit upp på vänstra axeln (han berättar gärna att namnet, Fleur, tillhör hans dotter och sedan får man se foton på mobilen på en orimligt söt flicka i sexårs-åldern).
Personlighet: han är vältalig. Kan få vem som helst att känna sig sedd och hörd, för han lyssnar verkligen, innerligt, när någon talar till honom. Han är mjuk, känslig, är gärna nära så länge det är okej för alla inblandade. Han är på gränsen till sliskigt romantisk och poetiskt lagd.

Ula Mazur

Ula Mazur är en kvinna som bäst kan beskrivas som sträv. Hon är medlem i PM Polen, och har sedan två år tillbaka varit ”skogsvaktare” i området kring the Crooked Forest. Hon är en sann gammal räv som sett för mycket, förlorat för många och som inte vet något annat än livet som PM-medlem.

Ålder: 58 år
Utseende: ca 1.65 lång, senig och knotig. Grova händer som nästan känns lite för stora för resten av kroppen, och som aldrig ser rena ut. Hud som blivit märkt av väder och vind och ett hårt liv. Grågröna ögon som ser både trötta och stränga ut på samma gång. Vart hon än går för hon med sig en doft av tobak som sitter fast i hennes vid det här laget. Alltid klädd praktiskt och varmt, i kläder som varit med många år, som lagas hellre än byts ut av nya. Håret är torrt och ser strävt ut, mörkblont som börjar bli allt gråare, ligger aldrig riktigt i någon ordning och det mesta göms oftast av en mössa.
Personlighet: prat är överflödigt om det inte har ett väldigt specifikt syfte, och hon arbetar hellre än sitter och tar det lugnt. Är noggrann i allt hon gör, på gränsen till att det blir besvärande för andra. Lite av en ensamvarg, men tycker om sällskap när det ges. Har gjort PM till sitt liv och sin identitet, men har en god känsla för hur man hanterar utomstående. Känns trygg och pålitlig, har ett stort tålamod men när hon tappar det blir hon snabbt ordentligt arg och irriterad.

Anchora Bellamotte

Anchora Bellamotte, en levande gåta som inte ens han själv förstår sig på. Han introducerades till PM 2015. 2016 började han vistas under PMs beskydd för att kunna bistå dem med hjälp mot Shadows och Hermes. Mycket kan sägas om Bellamotte, och mycket finns kvar att förstå och lära känna. Idag befinner sig Bellamotte fortfarande under PMs beskydd för att kunna lära sig hantera sina krafter, i väntan på dagen då ett möte med Hermes kan ske. De två medlemmar som har mest kontakt med honom är Ludde och Issa.

Ålder: oklart
Utseende: kort, smal och benig i kroppen, inte mer än 1.62 lång. Rätt androgynt ansikte, med grå ögon som ibland tycks innehålla stjärnhimlen. Korpsvart vågigt/lockigt hår med några silvergrå strån här och där. Ofta klädd i dyrare modekläder.
Personlighet: skulle beskrivas av många som tillbakadragen, underlig och misstänksam. Han är artig och vältalig när situationen kräver det. Han är svår att lära känna och svår att förstå sig på, mycket på grund av att han inte riktigt förstår sig själv heller. Han är mer än en vanlig människa, kanske delvis något slags väsen och det känns när man befinner sig i hans närvaro. Han är väldigt kompetent i det han bestämmer sig för att göra, noggrann, perfektionistisk.

Aubrianne ”Obi” Allen

Aubrianne Allen, eller Obi som hon ofta kallas, är ung. Inte så ung som hon ser ut att vara, men betydligt yngre än de flesta aktiva medlemmar i PM Washington. Bakgrunden är brokig och tuff, vilket nog bidragit till hennes kompetens idag. Hon har många hemligheter, varav bara några få delas med hennes vänner på Stormästarkontoret i Washington. Tack vare sin unga ålder har hon möjligheten att ta sig fram osedd där andra medlemmar inte kan, och hon kan dessutom lättare sätta sig in i yngre människors göranden kring det ockulta som PM behöver ha koll på.

Ålder: 14 år
Utseende: bredaxlad med ett väldigt ungt ansikte. Runt 1.53 lång, men ser ut att vara byggd av stål. En ljus, ibland nästan transparent hud, sådär så att blodådror syns på händer och i tinningarna. Har långt, tjockt guldblont hår som sätts upp i olika flätor eller hästsvans för det mesta. Mörkgröna ögon. Klädd i det som situationen kräver, vare sig det är en strikt kostym, en söt klänning eller en raggig hoodie.
Personlighet: rapp i käften, kvick i tanken och sällan stillasittande. Har kort tålamod så länge det inte gäller uppdrag. Där har hon det tålamod hon behöver för att överleva. Har lätt att samarbeta med andra, tar lätt kommando över situationer om ingen annan tydligt leder. När hon är avslappnad och känner sig trygg är hon skojfrisk. Avskyr att ses som ett barn, men har trots allt stunder då hon har de behov ett barn har. Har svårt att lita på människor som inte kommit henne nära ännu.

Alphonse ”Fonsie” Gagnone

Alphonse Gagnone, för det mesta kallas Fonsie, arbetar i Québec i Kanada. Pratar engelska, franska och ett antal irokesiska språk såväl som lite Cree och Abenaki. Förstår en hel del av världen som många andra inte ser eller förstår, även om han inte är medlem i PM.

Ålder: 39 år
Utseende: Grov, såsom en människa tenderar bli efter många år av fysiskt tungt arbete. 1.78 lång, bredaxlad med kraftig nacke och brett ansikte. Mörk hy och kortsnaggat hår. Tycks alltid ha en tre fyra dagars skäggstubb. Synliga tatueringar i svart, rött och vitt på underarmarna och på halsen. Klädd i välanvända arbetskläder och nötta kängor.
Personlighet: en blyg man som har svårt att kallprata. Trivs bäst med praktiskt arbete, vare sig det är med andra eller enskilt. Har ett stort intresse av litteratur i olika former och språk. Spenderar fritiden med att lära sig mer av First Nation-språken med hjälp av bland annat medlemmar från Cree, Abenaki och Irokesiska Mohawker.

Michal Varga

Michal Varga, en tungsint, omsorgsfull man som bär tunga hemligheter, tunga ansvar och en tung historia på sina axlar.

Ålder: runt 45 år
Utseende: ser ut att vara runt 1,70 i längd, är egentligen längre men går lätt hopkrupen. Gråbrunt hår, som kanske var mer svart en gång i tiden. Grov hud, som om han spenderat en stor del av sin tid av att slita ont i ur och skur, året runt. En sliten kropp som är stel, ärrad och tärd av det hårda livet han levt.
Personlighet: tystlåten, tillbakadragen.

Behula Kowalzcyk

Behula Kowalzcyk är en mild själ, som önskar att inte bli sedd, inte bli hörd. Som ett klok gammal hund rör hon sig från plats till plats, och gör det som förväntas av henne.

Ålder: mest troligt över 50 år
Utseende: ansiktet är trött och spänt, som om något alltid gör lite ont eller tynger henne. Ögonen har tappat sin djupa färg och går åt det gråa hållet. Håret är gråbrunt, och kroppen krum och senig. Hon är inte så lång, inte mer än 1,60 när hon rätar upp sig.
Personlighet: tyst, tillbakadragen och mycket lojal

Hermes

Hermes, tidigare Uther Groch. En man vars vägar korsat PM’s under många år, det var först 2015 som det blev känt att Uther och den kult han skapat vid namn Shadows existerade och vad deras agenda var. Uther lämnade sitt mundana namn då han steg från en mänsklig existens till en mer… gudomlig sådan. Mycket är känt idag om hans förflutna, men ännu finns många stora frågor. Den största måhända är: hur kan han kontrollera Urkrafter såsom han gör, då ingen annan i världen tycks kunna göra det på samma vis?