Persongalleri

Här hittar du karaktärer som är viktiga för höstkampanjerna! Det är karaktärer som är arrangörsstyrda, både sådana som funnits med i spel sedan tidigare år, och nya karaktärer som kommer dyka upp under kommande höst. Vi hoppas att detta ska hjälpa dig som deltagare att lättare få en översikt över olika karaktärer, samt ha en chans att lära dig namn och sammanhang allteftersom.

Karaktärer som jobbar på eller med Umeåkontoret

Inri

Inri må vara ett underligt namn men det var vad hon fick då hon tillträde som mästare i Sundsvall 1985. Idag är hon Stormästare för Umeåkontoret. Det är svårt att säga hur gammal hon är men flera av dagens medlemmar i Nodum påstår att de befunnit sig runt Inri när de var små barn och redan då var hon ”vuxen”. Hon är definitivt inte en vampyr, inte heller en varulv men är hon fullt mänsklig? För Umeåkontoret spelar det ofta ingen roll, hon är den som säger vad du får och inte får göra, när det behövs. Hennes ledarstil kan bäst beskrivas som ”fri inom rimliga gränser”, där det centrala är varje enskild medlems personlighet, behov och kreativitet. Såklart finns det gränser och man vill inte göra henne arg. Hon är en känd kaffeälskare och tycks sova mindre än man behöver, utan att för den delen tappa förmågan att arbeta, arbeta och arbeta.

Lotta Eriksson

Lotta Eriksson, 39 år är kontorets vaktmästare och amazonkrigare. Hon är lång, vältränad och har långt blont hår som nästan alltid är flätat. Hon är skämtsam, optimistisk och noggrann som person. Lägger lika hårt arbete i att hålla kontorets förråd ordnat som att klara av sina löprundor. Det är inget hon skryter med men hon var i yngre dagar väldigt aktiv inom kyokushinkai-karate och tävlade på hög nivå internationellt. Hennes högerhand finns inte (varulvsolycka är hennes korta svar om man frågar) utan har en protes som hon använder nästan lika lätt som en hand, därför är det lätt att missa att hon är enhänt.

Karin

Karin Lefeber BSc MSc PhD, 41 år, kommer ursprungligen från Nederländerna men har under flera år hjälpt Umeåkontoret och även spenderat långa perioder där. Hon hjälper Inri som sekreterare och har också hand om kontorets artefaktsamling. Till yrke är hon arkeolog och har en förmåga att veta vad föremål kan ha använts till och även att hantera magiska artefakter på olika vis. Som person är Karin försiktig och tillbakadragen, lite som ett skyggt rådjur. Bakom den blyga fasaden finns mycket att lära känna, om man ger det lite tid och tålamod!

Jens Henriksson

Jens Henriksson, 41 år gammal är den andre läkaren på Umeåkontoret. Han haltar lätt och om man frågar honom varför berättar han lite kort om en olycka för många år sedan som spökar än idag. Han är lite mer tystlåten och försiktig än sin make Axel men en väldigt duktig läkare som tar sin uppgift på stort allvar. Han har inga problem att tvinga tjuriga medlemmar att stanna i sjuksängen om det behövs men har lika lätt till att uppmuntra de som behöver det att komma tillbaka till vardagen. Utöver att vara läkare har han också viss utbildning inom psykologi, framförallt gällande traumahantering. Alltid prydligt klädd och välansad, det märks att han bryr sig mycket om en god presentation.

Axel Henriksson

Axel Henriksson, 49år är en av två läkare som arbetar på Umeåkontoret. Han är sedan några år tillbaka gift med den andre läkaren Jens. Axel är tålmodig och gladlynt men också professionell och inte rädd för att ta i där det behövs. Han har en bakgrund som snowboardåkare och surfare vilket syns på för hans ålder okarakteristiska klädsel (även om Jens lyckats införa mer skjortor och hela jeans i garderoben) när han inte har läkarrocken på. Han bor på kontoret men han och Jens har en stuga ute vid kusten där de spenderar all tid de lyckas få, framförallt sommartid.

Silas (och Bokim)

Silas Mhilowai, ca 50 år gammal, är kontorets allt-i-allo Framförallt pysslar han om människor. Antingen bakar han eller spelar TV-spel med någon i allrummet. Han sjunger med till radiomusik i köket, skickar söta djur-gifar till folk som verkar lite nere och gullar med kontorets vakthund Bokim. Hur ofta han än rakar sig tycks han alltid ha två dagars skäggstubb och håret är aldrig där det ska vara, kanske för att han drar fingrarna genom det så ofta. Han talar ogärna om vart han kommer ifrån och är egentligen en väldigt skicklig blodsmagiker… något han ogärna använder. Han delar sin tid mellan Umeåkontoret och Brattby, där han bor med Aei.

Annagret Eriksen

Annagret Eriksen är en gammal räv inom PM, någonstans runt 68-70 år gammal men väldigt pigg, har jobbat både i Norge och Sverige under sin livstid. Hon är utbildad sjuksköterska och lånar just nu ut sina kunskaper till Umeå-kontoret. En kvinna som sett mycket och inte tar någon skit. Hon säger vad hon tänker, svär ofta och pratar mycket. Men hon är också lyhörd, omtänksam och tvekar inte att hjälpa någon som behöver det. Alla är lika i hennes ögon och hon tar sig fram genom livet en dag i taget.

Aei

Aei är en liten del av kaosgudinnan och urmodern Tiamat som vandrar runt i en mänsklig kropp. Hon väcktes upp och fick ett permanent corpus av Crooked som hoppades använda henne mot den babylonska guden Marduk som väcktes av Shadows 2020. Därefter släpptes hon vind för våg i världen och landade tillslut i Umeå. Hon har hjälpt Umeåkontoret med Marduk som försöker sig på att få det hon har – en kropp i världen – och än så länge tycks den kampen ha vunnits. I gengäld har kontoret hjälp och fortfarande hjälper Aei i att hitta hennes barn, Tiamats bestar, som blev styckade, fångade eller kastad i dvala av Marduk för många tusentals år sedan. Idag är hon delvis kaosgudinna, Modern, Draken, men också en människa som blöder när hon gör sig illa och skrattar när hon blir glad. Hon delar sin tid mellan Umeåkontoret och Brattby.

Luna

Luna, 40 år, är gift med Ebba och lever tillsammans med Ebbas adoptivson Stephen. Luna är glad, vänlig och skulle nog beskrivas bäst som en fri själ, och har ett sinne för humor och skinn på näsan när det behövs. Hon jobbar mestadels i Sundsvall för Nodumkontoret där med Algorab i spetsen, men då det behövs hjälper hon till vid Umeåkontoret. Hon är utbildad sjuksköterska och brukar därför stötta upp sjukstugan tillsammans med Jens, Axel och Annagret.

Stephen

Stephen, 20 år, adopterades som liten av Ebba 2012 och fick flytta till Sverige. Han är vampyr, vilket inte är en hemlighet, men till vardags glömmer man ofta det då han till stor del tycks vara en helt normal mänsklig ung man. Lång, senig och rätt världsvan för att vara så ung. Han talar utan problem flytande svenska, engelska och ryska och kan därför vara användbar när det behövs en översättare. Under 2022 började han hjälpa till på allvar på Umeåkontoret och har sedan dess stannat. Han sköter studier och har sitt familjeliv också men har inget emot att följa med på uppdrag där lite extra muskelkraft är behändigt! Han är full i fan när han vill det men också modig, lojal och varmhjärtad.

Viola

Viola arbetade tidigare som ledare för en av ”Shadowsgrupperna” i Berlin, som utförde research och utbildning kring Shadows. Hon är idag mästare i region Nord och kan hittas arbetande i Luleåkontoret. Det är dock ofta hon passerar Umeå. Viola är professionell och nogrann i sitt arbete, en sann administratör och fungerar idag som en bro mellan Nodum och Post Mortems internationella arkiv. Vill man med andra ord få tillgång till någon skrift eller rapport utanför Sverige behöver man alltså gå genom Viola!

Hadji

Hadji, 41 år, är en man som samarbetar med Umeåkontoret (gift med Agnes Hedell). Han är blind men klarar utan problem att ta sig runt ändå. Han talar engelska och diverse arabiska språk, jobbar bland annat som översättare åt PM. Alltid propert klädd och välkammad, han är en varm människa som gärna tar sig tiden att lära känna andra samtidigt som han är en kompetent ockultist. Det märks att han har en tung bakgrund men det är inget han gärna pratar om.

Malakai

Fader Malakai. Till ytan katolsk präst men hör egentligen till en grupp exorcister som verkar i hemlighet för att hjälpa människor både i och utanför den katolska tron, Legio Luci. Malakai är i 40-års åldern, runt 1,75 cm, senigt byggd. Då han befinner sig på kontoret i officiella ärenden bär han ofta cassock som är enkelt svart med silvergrå prästkrage (om han rör sig inom katolska kyrkan är den vit), men rör han sig på kontoret en vanlig dag har han vardagskläder som vem som helst (ingen prästkrage). Han ser sträng ut men är egentligen mild till sättet, pedagogisk och vältalig. Varm och öppen på det vis man skulle förvänta sig av en präst.

Leopold Skytte af Duderhof

Leopold Skytte af Duderhof var Umeås PT/fysio/självutnämnd livsguru/massör men lever för tillfället i Stockholm och har öppnat sin egen ”mottagning”. Han är dock tillgänglig för Umeåkontoret fortfarande. Han är 41 år men säger gärna att han är yngre. Han pratar gärna om det han kan, vem han är och Burning Man-festivalen som han för första gången besökte 2019. Faktum är att han pratar mer än gärna om det vid alla tillfällen, vare sig det är relevant eller ej. Han bär med sig en aura av lugn och har förmågan att inte bara kunna lugna energier men också förmågor och oroliga platser. Exakt hur han gör det tycks inte ens han själv veta, men det fungerar. Han är Qi Gong-frälst, förespråkar kolloidalt silver som det ultimata lösningen till allt och har en självsäkerhet som vilken diva som helst skulle avundas. Han är också bra på att lyssna när det behövs, han bryr sig innerligt om sin närhet och mänskligheten och jorden och universumet.

Bijou

Bijou kan bäst beskrivas som en man som just stigit ut från sidorna i ett exklusivt modemagasin. Han är fotogenisk på gränsen till övernaturlighet. Oavsett vad han bär, vad han gör eller vad han säger så ser det bara så rätt ut. Som grädde på moset är han dessutom vänlig, känslig och har en alldeles perfekt fransk accent på sin engelska. Han är tillsammans med Miranda från Umeåkontoret och spenderar därför en ansenlig tid i byggnaden, speciellt under mer aktiva perioder.

Utseende: 1.78 lång, mörkgröna ögon, gyllenbrunt hår som aldrig ligger fel, oavsett vilken tid på dygnet man ser honom och oavsett vad han gjort. Ibland är han renrakad, ibland har han lite sådär smakfullt med skägg som ser naturligt ut men är ändå välskött. Om man ser honom i linne har han en tatuering av blomrankor, fjärilar och ett namn över sitt hjärta och en bit upp på vänstra axeln (han berättar gärna att namnet, Fleur, tillhör hans dotter och sedan får man se foton på mobilen på en orimligt söt flicka i åtta års-åldern).
Personlighet: han är vältalig. Kan få vem som helst att känna sig sedd och hörd, för han lyssnar verkligen, innerligt, när någon talar till honom. Han är mjuk, känslig, är gärna nära så länge det är okej för alla inblandade. Han är på gränsen till sliskigt romantisk och poetiskt lagd. Talar inte så bra svenska men flytande engelska och franska.

Karaktärer som anses vara allierade med Umeåkontoret och Sverige

Bo Rosencreutz

Bo Rosencreutz har varit medlem hos Rosenkorsordern större delen av sitt liv. Han började som lärling och assistent till den enda överlevande av ursprungsgruppen Gustaf Rosencreutz. För ett antal år sedan avslutades Gustafs liv och Bo blev den mest lämpad att leda. Som person är Bo en varm, lyhörd och empatisk person. Han har sett mycket av livets hårda sidor men han låter inte det hindra honom från att möta världen och människor med nyfikenhet och ödmjukhet. Han är runt 58 år gammal, normalbyggd i kroppen och har hår som går mest mot grått nu för tiden. Ofta bär han välansat skägg och klär sig som en gammal universitetsprofessor. När han sitter och läser har han sina läsglasögon i ett snöre runt halsen och lyfter dem ofta framför sig snarare än att han sätter dem på näsan, där de ska vara. Bo har under senaste åren haft ett nära samarbete med framförallt Umeåkontoret.

Gaspar Fagel

Gaspar Fagel är en adept (högsta graden av Ockultist/magiker man kan nå som ”vanlig människa” utan att tappa sin mänsklighet) bosatt i Amsterdam. Han har utöver att vara ockultist också ett antal bolag som framförallt handlar med antikviteter, konst och ockulta artefakter. För ett antal år sedan ingick Umeåkontoret och Fagel ett avtal som gick ut på att hjälpa varandra när så behövdes och samtidigt inte komma ivägen för varandras affärer. Fagel är på alla vis en värdefull allierad och skulle vara väldigt farlig att få som fiende… Trots att Fagel idag är en väldigt gammal man är han fortfarande aktiv inom de ockulta kretsarna.

Sofia

Sofia, visdom och ödmjukhet personifierad om man frågar exorcist-sekten Catharoi. Sofia är den äldsta ledaren som med milt temperament och karisma leder sina följare i sin plikt att skydda de hemliga babylonska artefakterna och hålla sina trofasta exorcister trygga. De är bosatta i Italien där de har en liten gård och de har sedan 2020 ett avtal som samarbete med Nodum Umeå.

John

John, eller Reynard Martin som han egentligen heter. Han var en man med en familj, som var med i Post Mortem och som försvann i Kanada 2014. Under 2019 dyker han upp igen, utan minne och har tagit sig namnet John. Han är vänlig, försiktig och seg, kvicktänkt och väldigt skicklig på att överleva. Men döljer det sig ett monster där?

Ula Mazur

Ula Mazur är en kvinna som bäst kan beskrivas som sträv. Hon är medlem i PM Polen, och har sedan två år tillbaka varit ”skogsvaktare” i området kring the Crooked Forest. Hon är en sann gammal räv som sett för mycket, förlorat för många och som inte vet något annat än livet som PM-medlem.

Ålder: 62 år
Utseende: ca 1.65 lång, senig och knotig. Grova händer som nästan känns lite för stora för resten av kroppen, och som aldrig ser rena ut. Hud som blivit märkt av väder och vind och ett hårt liv. Grågröna ögon som ser både trötta och stränga ut på samma gång. Vart hon än går för hon med sig en doft av tobak som sitter fast i hennes vid det här laget. Alltid klädd praktiskt och varmt, i kläder som varit med många år, som lagas hellre än byts ut av nya. Håret är torrt och ser strävt ut, mörkblont som börjar bli allt gråare, ligger aldrig riktigt i någon ordning och det mesta göms oftast av en mössa.
Personlighet: prat är överflödigt om det inte har ett väldigt specifikt syfte, och hon arbetar hellre än sitter och tar det lugnt. Är noggrann i allt hon gör, på gränsen till att det blir besvärande för andra. Lite av en ensamvarg, men tycker om sällskap när det ges. Har gjort PM till sitt liv och sin identitet, men har en god känsla för hur man hanterar utomstående. Känns trygg och pålitlig, har ett stort tålamod men när hon tappar det blir hon snabbt ordentligt arg och irriterad.

Aubrianne ”Obi” Allen

Aubrianne Allen, eller Obi som hon ofta kallas, är ung. Inte så ung som hon ser ut att vara, men betydligt yngre än de flesta aktiva medlemmar i PM Washington. Bakgrunden är brokig och tuff, vilket nog bidragit till hennes kompetens idag. Hon har många hemligheter, varav bara några få delas med hennes vänner på Stormästarkontoret i Washington. Tack vare sin unga ålder har hon möjligheten att ta sig fram osedd där andra medlemmar inte kan, och hon kan dessutom lättare sätta sig in i yngre människors göranden kring det ockulta som PM behöver ha koll på.

Ålder: 17 år
Utseende: bredaxlad med ett väldigt ungt ansikte. Runt 1.53 lång, men ser ut att vara byggd av stål. En ljus, ibland nästan transparent hud, sådär så att blodådror syns på händer och i tinningarna. Har långt, tjockt guldblont hår som sätts upp i olika flätor eller hästsvans för det mesta. Mörkgröna ögon. Klädd i det som situationen kräver, vare sig det är en strikt kostym, en söt klänning eller en raggig hoodie.
Personlighet: rapp i käften, kvick i tanken och sällan stillasittande. Har kort tålamod så länge det inte gäller uppdrag. Där har hon det tålamod hon behöver för att överleva. Har lätt att samarbeta med andra, tar lätt kommando över situationer om ingen annan tydligt leder. När hon är avslappnad och känner sig trygg är hon skojfrisk. Har svårt att lita på människor som inte kommit henne nära ännu.

Alphonse ”Fonsie” Gagnone

Alphonse Gagnone, för det mesta kallas Fonsie, arbetar i Québec i Kanada. Pratar engelska, franska och ett antal irokesiska språk såväl som lite Cree och Abenaki. Förstår en hel del av världen som många andra inte ser eller förstår, även om han inte är medlem i PM.

Ålder: 42 år
Utseende: Grov, såsom en människa tenderar bli efter många år av fysiskt tungt arbete. 1.78 lång, bredaxlad med kraftig nacke och brett ansikte. Mörk hy och kortsnaggat hår. Tycks alltid ha en tre fyra dagars skäggstubb. Synliga tatueringar i svart, rött och vitt på underarmarna och på halsen. Klädd i välanvända arbetskläder och nötta kängor.
Personlighet: en blyg man som har svårt att kallprata. Trivs bäst med praktiskt arbete, vare sig det är med andra eller enskilt. Har ett stort intresse av litteratur i olika former och språk. Spenderar fritiden med att lära sig mer av First Nation-språken med hjälp av bland annat medlemmar från Cree, Abenaki och Irokesiska Mohawker.

Karaktärer som är fiender eller på annat vis har betydelse för Umeåkontorets arbete

Diane Simons

Diane Simons är en kvinna från Storbritannien som tidigare satt i Stormästarrådet i Kapstaden, Sydafrika. Hon har alltid haft höga ambitioner i livet och att bli Ordförande i Stormästarrådet är något hon hade jobbat för länge. Något som hela tiden stod ivägen var PM Sverige, hon ansåg dem stökiga och röriga och ville helst utesluta dem ur PM helt och hållet men Rådet ville annorlunda. Så i slutet av Operation Dogfight 2022 tog hon kaoset som då urartade till sin fördel, fick med sig de delar av Rådet som var henne trogen tillsammans med de länder i PM’s organisation som ansåg att fienden Shadows hade infiltrerat och korrumperat en stor del av världen, och tillsammans skapade de ett nytt sällskap. Lux Arca heter det idag och genom ett giftermål med Thomas Wynd har Diane nu fått precis det hon ville ha. Pengar, makt och möjlighet att bestämma som hon vill. Åtminstone för stunden.

Aeneas

Aeneas är en man med brokigt förflutet som har mer att säga än att visa upp kompetensmässigt. Under en kort tid satt han som tillfällig Stormästare i Sverige och lyckades göra sig ovän med större delen av kontoret. Efter att ha befunnit sig på okänd ort under en längre tid har han nu dykt upp igen, som en högra hand till Diane Simons i Lux Arca. Han är hal som en ål och karismatisk, tar sig fram på lögner och manipulation.

Freda Kemp är en… kvinna, i alla fall till utseende. Hon är någon man skulle känna igen bland tusentals människor, hon är någon som fyller ett rum med sin närvaro trots att rummet är tomt. Hon är någon som skulle kunna komma direkt ur dina värsta mardrömmar, eller gladeligen besöka dem.

Ålder: okänt
Utseende: hon är längdmässigt kort, kroppen tjock och kurvig. Hennes hår är alltid färgat i något uppseendeväckande färg, som syns och frisyren är alltid stor, böljande. Hon är alltid klädd i dramatiska kläder; klänningar, kjolar, korsetter, spets, kedjor och nitar, allt blandas för största dramatiska resultat. Hon är alltid hårt sminkad, har långa naglar, målade såklart.
Personlighet: kan bäst beskrivas som stor och grym. Hon har stora känsloyttringar, hon tar plats, nej kräver plats. Hon skrattar åt ditt lidande, allra helst om hon själv får vara den som delar ut smärtan.

Jack

Jack ofalltrades är en aspekt av urkraftsguden Crooked som vandrade i världen som en av Crookeds puppets. Jack har förmågan att med ramsor ta över din kropp, känslor och tankar och förändra dem såsom han behagar. När han och Crazy Sally spelade sitt spel om vem som fick mest puppets att själv styra stod han som ägare och högste VD inom företaget Aapo Corp. Såvitt man vet är Jack inte aktiv i världen längre. Låt oss hoppas att det förblir så.

Mr CrOokEd

the CroOkEd One eller Mr CrOokEd är måhända det som kommit med den största skräcken mänskligheten skådat. Denna urkraftsgud har alltid funnits bortom mänskligheten, ofta förtäck som dödsgudar i olika civilisationer världen över. Men det var Hermes och Shadows som gav denna fasa en ny tillgång i världen, så pass att CrOoKeD kunde släppa lös sina tre puppets Sally, Jack och Aapo. 2019 var året då Nodum Umeå med andra fick hantera Aapo Corp. och se vidden av ondskan de spridit i det dolda under bara några få år. Tillslut slogs de bort av Shadows, men vad som händer nu när Shadows inte finns kvar på samma sätt i världen… det kan bara tiden utvisa.

Anchora Bellamotte

Anchora Bellamotte, en levande gåta. Inte ens han själv förstod vad han var och vart han egentligen kom ifrån. Aldrig riktigt. Då han levde i människors mundana värld var han en kort smal man med en hud så ljus att den tycktes transparant ibland, ett vågigt hår svart som natten och ögon som ibland var isgrå, ibland blå och alltid djupare än de borde vara. Han kunde se stjärnorna reflekteras i handflatorna och andra kunde se stjärnhimlen glimma i hans ögon när han vågade vara mer än vad han såg ut för. Långa böcker skulle kunna skrivas om hans underliga liv, hans relation till Uther som skulle leda till hans öde. 2022 var året då han skulle möta den gamla vännen som utnyttjat och förrått honom och mest troligt räddade han världen tillsammans med många andra som stod vid hans sida. Vi kan inte säga att han dog, för det skulle inneburit att en kropp hittades, att ett liv togs och en själ som vandrade vidare till okänd plats. Istället blev han något annat, något kusligt och farligt och han vandrade frivilligt in i mörkret. Sådant var avtalet han slutit för att skydda dem han älskade och världen de levde i. Idag får vi alla hoppas att vi aldrig behöver möta honom igen.

Michal Varga

Michal Varga, en tungsint, omsorgsfull man som bär tunga hemligheter, tunga ansvar och en tung historia på sina axlar.

Ålder: oklart
Utseende: ser ut att vara runt 1,70 i längd, är egentligen längre men går lätt hopkrupen. Gråbrunt hår, som kanske var mer svart en gång i tiden. Grov hud, som om han spenderat en stor del av sin tid av att slita ont i ur och skur, året runt. En sliten kropp som är stel, ärrad och tärd av det hårda livet han levt.
Personlighet: tystlåten, tillbakadragen.

Aapo

Aapo är en aspekt av urkraftsguden som kallas mr Crooked. Det är en djurisk, hungrig varelse som föddes ur mänskligheten för många tusen år sedan. Aapo går inte att tala med och möter man denna syn i skogen gör man bäst i att springa åt andra hållet. Får Aapo händerna på dig kommer du mest troligt bli sliten i stycken.

Hermes

Hermes, tidigare Uther Groch. En man vars vägar korsat PM’s under många år, det var först 2015 som det blev känt att Uther och den kult han skapat vid namn Shadows existerade och vad deras agenda var. Uther lämnade sitt mundana namn då han steg från en mänsklig existens till en mer… gudomlig sådan. Med sina sex Bödlar höll han på att bryta isär verkligheten såsom vi känner den, men under 2022 (kampanjen DOGFIGHT) samlades sällskap, ordnar och organisationer för att en gång för alla stoppa dem och förgöra den stora Shadows-organisationen. De lyckades, i alla fall… så vitt vi vet.