Vithatten

Vill du skräcklajva i höst?

VITHATTEN

Hösten 2018, 28 sept – 25 nov

 

 

Lajvdatum

Här är de stora lajvhelger som du kan delta på som deltagare. De mindre kvällsuppdragen kommer läggas upp här så snart de är satta!

Startlajv 28-30 september Lyckebo

Mittlajv 26-28 oktober Brattbacka. OBS! Dags att anmäla sig, skicka ett mail till postrigor.mortis om du ska delta på lajvet!

Slutlajv 23-25 november Petiknäs

 

Kvällsuppdrag: 

Lördag 20/10 planeras ett kvällslajv där ni åter kommer få chans att spela era spökjägarroller.

 

Skypelajv

Här hittar du datum på planerade skypeuppdrag och händelser! För att boka en plats i spelet hör du av dig till den arrangör som är ansvarig för spelet du vill vara med på. Distanslajvare har alltid förtur om det finns begränsat med platser.

Emmie:

Fredag 19/10 17.30 – flera färdiga skypeäventyr kommer kunna spelas, anmäl er till mig under veckan/fredag förmiddag.

Övrig tid går bra att rycka tag i mig om du vill ensam eller med andra spela något som rör PM HQ eller personliga trådar!

Linda: 

Tisdag 16/10 18.00: Ni kan dra i personliga trådar eller spela något äventyr utifrån att-göra-listan på Trello.

Torsdag 18/10 18.00: Planerade äventyr för en eller flera grupper beroende på vilka som deltar.

 


Kostnad och deltagande 

Vi har två olika former av deltagande. Antingen är du Distanslajvare eller Umeålajvare. Som Distanslajvare deltar du över internet, i Skypespel samt på de större helg-lajven. Som Umeålajvare har du möjlighet att utöver det också delta på de enskilda mindre kvällsuppdragen som arrangeras i Umeå. Om du är Distanslajvare men får möjlighet att vara med på ett av kvällsuppdragen i Umeå får du givetvis det, men betalar en liten extra avgift för just det lajvet på 50kr/kvällsuppdrag!

Om du inte kan betala hela summan på en gång kan du utan problem dela upp det. Du gör upp en betalningsplan med vår kassör Elin Dalstål, som du når på elin.dalstal@gmail.com. Du kan också vända dig till henne vid andra ekonomiska frågor.

Umeålajvare betalar 850 kr 

Distanslajvare betalar 700 kr

Vill man stötta kampanjen får man lägga på 150 kr extra på sin avgift.

Om du inte redan är medlem i Midälvariket behöver du också betala 50 kr i medlemsavgift. Allt sätts in på Midälvarikets bankgiro 5645-0935. Sista betalningsdatum är 16 september. Betala när din anmälan är godkänd ordentligt.

 

Höstens upplägg

Årets kampanj Vithatten och har en fristående plott från tidigare års kampanj (även om effekter av tidigare års kampanj givetvis kommer synas och kännas). Vare sig du är ny deltagare eller gammal kommer du alltså hitta något som du kan engagera dig i.  Linda och Emmelie har två huvudsakliga trådar som de var för sig ansvarar för. Det är upp till spelare själva att välja om man vill engagera sig i bägge dessa plottrådar, eller bara en. Det är helt okej att komma och gå från dem, att studsa emellan osv. Plottrådarna har så klart gemensamma nämnare, du missar alltså inget viktigt genom att bara fokusera på en tråd.

Eget ansvar

Du som deltagare har stort eget ansvar för din spelupplevelse. Vi vill att du:

  • Kommunicerar med arrangörer om dina önskemål under kampanjen, om det är något du vill förändra kring ditt spel och din roll eller vill få hjälp med spelrelaterade saker
  • Kommunicerar med andra deltagare om det är något som inte fungerar, om du vill förändra något eller har önskemål. Kolla av med medspelare hellre en gång för mycket än för lite om vad som känns okej i spelet osv. Gäller både i text-format såväl som på fysiska lajv!
  • Tar eget ansvar för att hålla dig uppdaterad om plottens framsteg under kampanjen. Vi räknar med att du måste ha tid med att kolla Trello minst en gång i veckan, delta på minst ett större helglajv (där start- och mittlajvet är de två viktigaste lajven att delta på i sådana fall) samt deltar i minst två skypespel i månaden för att hänga med utan större problem. Vi arrangörer försöker hålla sammanfattningar av läget rullande under kampanjen, men dessa måste läsas
  • Säger till så fort som möjligt ifall du inte ämnar delta i kampanjen, och även säger till om du halkar efter och får svårt att följa med i höstens handling

 

Personliga trådar

I första hand kommer vi lägga ner vår tid och engagemang i höstens plott, men så mycket vi hinner och orkar vill vi  kunna ge er deltagare individuella händelser som rör era rollers personliga liv. Du som spelar en roll från tidigare kampanjer kan bygga vidare på dina tidigare trådar, och du som spelar en ny roll för i år kommer innan kampanjestart få hjälp av arrangör att bygga lite trådar att spela på sedan.

 

Spelvägar och information

Under våra två månader av kampanjespel har vi fysiska lajv i olika former, textbaserat spel över framförallt Skype, samt inlajv-diskussioner  på Trello. Du behöver en användare på Trello för att delta, den får du registrera när du är anmäld om du inte redan har en användare. Du behöver också en Skype-användare eftersom våra textbaserade spel körs via det. Vi använder oss också ibland av videosamtal och vanliga samtal över Skype.

Vi kan också spela på liknande vis över mail, sms och telefon om spelare  vill det.

På Trello försöker vi samla all information som samlas in på uppdrag, eller som diskuteras fram via möten inlajv. Det gör vi i rapporter, och dessa har både en funktion inlajv och offlajv. Inlajv handlar det om att kunna samla information för att tillslut lösa höstens mysterium. Offlajv handlar det om att ge alla deltagare en möjlighet att läsa om uppdrag man inte kunnat delta själv på, och få en bild av vad de andra deltagarna vet och upplevt.

På grund av detta är det viktigt att alla deltagare tar sitt ansvar att skriva rapporter efter uppdrag som spelas, både på fysiska lajv och i textspel! Hur du skriver en rapport kommer du kunna läsa mer om innan kampanjestart.

All OFFinformation om lajven och kampanjen i stort hittar du alltid här på hemsidan. Vi kommer tala om och länka från vår FB-grupp samt via mail när vi gjort en viktig uppdatering men det är ditt ansvar att besöka hemsidan här och läsa. Vi gör utskick inför de större lajven samt inför kampanjens start, dessa kommer också länkas här och på FB, samt skickas ut via mail. Du kan alltså alltid gå in på den här sidan för att hitta den information du behöver. Skulle du ha frågor eller missa något kan du alltid kontakta oss arrangörer via mail eller Skype!

Anmälan och kontakt

Om du vill komma i kontakt med oss arrangörer gör du det enklast via mail postrigor.mortis@gmail.com!

Om du är deltagare sen tidigare år anmäler du dig via formuläret.. Sista anmälningsdagen är  5 augusti. Efter det kan vi inte garantera dig en plats i kampanjen. 

Om du vill delta i kampanjen för första gången:

I år öppnar vi upp för två nya deltagare  

Eftersom vi vill kunna hålla en personlig kontakt med våra deltagare under hela kampanjen, är det viktigt för oss att inte ha ett alltför stort deltagarantal. I år har vi två lediga platser för nya deltagare. Du får delta vare sig du bor i närheten av Umeå eller ej, eftersom en stor del av kampanjen går över internet på olika vis. Vi har tre stora helglajv under hösten så att du som reser långväga ska känna att det är värt att resa för lajven. Här kommer lite saker att betänka innan du anmäler ditt intresse:

  1. Alla deltagare har ett stort eget ansvar; att behandla andra deltagare väl, att bidra till en trygg och öppen spelmiljö, att driva sitt eget spel framåt med hjälp av arrangörerna, att hålla sig uppdaterad på vad som händer och sker under kampanjen.
  2. Alla får delta i den mån man vill och hinner, men för att du ska få något ut av spelupplevelsen och kunna följa med i handlingen måste du kunna sätta av en del tid åt att spela, diskutera och följa rapporter under veckorna som kampanjen går. Vi räknar med att ett minimum är detta: läsa och kommentera på Trello minst en gång i veckan, vara med på minst ett  men helst två helglajv, samt delta i två skypespel i månaden. Om du inte tror dig hinna med detta kommer du mest troligt inte förstå vad som händer en månad in i kampanjen.
  3. Vi behandlar djupa och ofta svåra ämnen i våra lajv. Det övernaturliga är bara en del i det. Om du har problem att hålla isär lajvfiktion och verklighet, har svåra trauman i din bakgrund som gör dig känslig för fysiskt eller hårt psykologiskt spel, har svårt att hantera rädsla, då är detta inte en kampanj för dig. Om du känner dig osäker, tveka inte att prata med oss!
  4. Du måste vara 18 år eller äldre.
  5. För att kunna delta behöver du ha god tillgång till Internet och kunna använda Skype och Trello (vi hjälper dig med detta om du inte är bekant med dem sedan tidigare!). Du bör ha Facebook för att kunna följa med OFF-diskussioner i vår dolda FB-grupp, där vi bland annat pratar om lajven, bestämmer praktiska saker som skjutsar till och från lajv och mycket annat.

Om du är intresserad av att vara med, har frågor eller vill komma i kontakt med oss arrangörer, skicka ett mail till postrigor.mortis@gmail.com! Slutdatum för att kontakta oss och få plats är 2 september! 

 

Varmt välkommen till Vithatten!

Är du mörkrädd? Om inte kan vi kan ändra på det…